De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is dé beurs waar je als onderwijsprofessional werkzaam in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, de kinderopvang en buitenschoolse opvang bij moet zijn. In één dag ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele onderwijsthema’s. Het centrale thema van de NOT 2023 is ‘Voor ontwikkeling én groei’, zowel van leerlingen en leraren, als de gehele sector.
Door ontwikkeling en groei maken we onderwijs écht passend
Ook wij hebben een stand op de NOT 2023. Inschool Academie staat samen met Novilo, VO op Niveau en Feli-X en in Hal 3 van de Jaarbeurs, standnummer 03.B043. Op onze stand vertellen we je meer over onze producten en diensten en hoe wij zorgen voor passend onderwijs voor alle leerlingen en ons onderwijs klaar is voor de toekomst. Ook verzorgen iedere dag onze collega’s een interessante sessie aansluitend bij het centrale thema van de NOT 2023 en de doelstellingen van onze vier merken (samen Levanimo).
Gratis toegang
Wil je onze stand bezoeken of onze sessies bijwonen? Dan kan je je gratis registreren! Na registratie ontvang je een mail met de uitnodiging om je profiel op het online NOT platform te activeren. Op dit online platform kun je je aanmelden voor onze (en andere) sessies en zo jouw persoonlijke programma samenstellen.
Onze sessies
Iedere dag verzorgen onze collega’s interessante sessies aansluitend aan het thema van de NOT. Een overzicht van onze sessies:
Van leerplicht naar ontwikkelrecht
Anders organiseren
Mirjam Kabki
Dinsdag 24 januari, 13:30 – 14:15
Studielokaal 04 Opleiding, advies & beleid
Uitvallende leerlingen: is dit verloren talent of zijn zij juist visionair?
Ondanks de inzet van toegewijde docenten kunnen steeds meer leerlingen zich niet staande houden in het onderwijssysteem. Zij wíllen wel leren, maar het lukt ze niet meer. Wat kunnen wij leren van de leerlingen die uitvallen uit het onderwijs, maar zóveel potentie hebben voor de maatschappij? En wat kun jij als docent of schoolleider doen om hier verandering in te brengen? We schudden jouw beeld van het onderwijs een beetje op en we noemen de actiepunten naar ontwikkelrecht. Jij kunt zelf beslissen hoe ver je daarin mee wil gaan!
Hope-volle blik op innovatief onderwijs
KO, PO, VO & SO | Leven lang ontwikkelen
Heleen Iordens & Tijl Koenderink
Woensdag 25 januari, 13:30 – 14:15
Vrijdag 27 januari, 13:30 – 14:15
Studielokaal 04 Opleiding, advies & beleid
Vraag menig leerkracht naar onderwijsinnovaties en er wordt diep gezucht. De innovaties, vaak ontwikkeld door mensen die zelf niets met onderwijs te maken hebben, groeien als paddenstoelen uit de grond. Niets wordt écht geïmplementeerd en er ontstaat weerstand tegen alle veranderingen die deze goede ideeën met zich mee brengen.
Niets zo makkelijk als vingers op zere plekken duwen. Tijl Koenderink en Heleen Iordens vliegen het anders aan! Zij zullen jullie een hoopvol verhaal over onderwijs vertellen. Opgehangen aan de ‘Hope’-theorie van positief psycholoog Snyder, leggen ze het onderwijssysteem bloot. Tijl en Heleen kenmerken zich door hun immer praktische vertaalslag naar de huidige praktijk! Dat betekent dat jij als toehoorder niet alleen hoopvol gestemd de zaal weer uitwandelt, maar ook meteen een setje direct toepasbare tools aangereikt hebt gekregen.
Snelcursus ‘Hoe maak je als leraar écht verschil?’
PO | Bekwaamheid leraar
Mascha Stolwijk
Donderdag 26 januari, 13:30 – 14:15
Studielokaal 04 Opleiding, advies & beleid
Vraag jij je ook wel eens af hoe je alle leerlingen kunt bedienen? Ook het idee dat je keihard werkt, maar dat je hier soms toch tekort in schiet? Dan is deze snelcursus iets voor jou. We inspireren je om niet harder, maar anders te werken. Hoe krijg je de leerling zelf aan zet? Het gaat over dieper kijken en luisteren waardoor je behoeften van leerlingen beter begrijpt. We voorzien je vervolgens van ideeën hoe je leerlingen stimuleert in hun eigenaarschap en hun executieve vaardigheden.
Snelcursus ‘De docent en mentor in z’n kracht!’
VO | Bekwaamheid leraar
Maaike Hoffman & Irene Mensink
Donderdag 26 januari, 14:30 – 15:15
Studielokaal 04 Opleiding, advies & beleid
Leren op school wordt door pubers vaak ervaren als saai en ingewikkeld. Tijdens de lessen en in mentorgesprekken hoor je regelmatig als mentor: ’Wat moet ik nu doen? Moet ik dit maken of ook leren? Dat krijg ik nooit af! Ik snap het niet! Een 5,6 is toch ook een voldoende?’
Als je als mentor kennis hebt van het puberbrein en onder andere de ontwikkeling van executieve vaardigheden, kan je hier professioneler op reageren.
Hoe begeleid je als mentor je leerlingen naar meer zelfstandigheid en eigenaarschap?
Wat kun je doen hun plannen en doorzettingsvermogen te helpen vergroten?
Omgaan met teleurstelling: train doorzettingsvermogen en flexibiliteit
PO & VO | Coaching, begeleiding en opleiding
Dick Verwij
Zaterdag 27 januari, 13:30 – 14:15
Studielokaal 04 Opleiding, advies & beleid
In het onderwijs ligt een grote focus op de kernvakken en dat is ook goed. Het is van groot belang dat kinderen op school hierin worden onderwezen. Echter gebeurt er bij goed aansluitend onderwijs iets wat nog veel belangrijker is. De leerlingen leren ook praktische vaardigheden aan en leren wie ze zijn. Ze leren leven.
Deze lezing is een pleidooi om het aanbod op school te zien als een middel om tot deze hogere vaardigheden te komen en veel minder als doel op zich. In de huidige wereld met al zijn veranderingen willen we leerlingen weerbaar maken om hierin zichzelf staande te kunnen houden en zelfs te floreren.